Szépíróverseny

Tételek: 1 - 4 ból 4

Mikulás-túra

Újdonságok

Kapkodd a lábad!

2016.02.25 13:37

Hagyományainkhoz hűen iskolánk rendezte meg február 25-én a "Kapkodd a lábad!" diákolimpia megyei döntőjét. A tornateremben felállított pályákon Nagykőrös, Gyömrő, Gödöllő, Szentendre és Vác csapatának nyolc fős legénysége mérte össze tudását. Nagy volt a tét, hisz az a csapat, mely nyeri a megyei fordulót, áprilisban az országos diákolimpiai döntőben képviselheti Pest megyét. A mindvégig kiélezett küzdelmet végül Gyömrő csapata nyerte. Őket követte a dobogón Szentendre és Vác csapata.

A váci csapata tagjai voltak:

Balázs Cintia, Bödő Edina, Németh Tünde, Szarka Patrik, Oláh Tamás, Jobbágy Dávid, Szabó Bálint, Horváth Ferenc, Dévényi Dániel

Gratulálunk az elért eredményekhez, Gyömrőnek pedig jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk az országos döntőre!

Fogyatékkal Élők Országos Diákolimpiája

2016.02.21 12:14

Debrecen adott otthont február 20-án a Fogyatékkal Élők Országos Úszó Diákolimpiájának. A messzi távolban megrendezett verseny miatt már pénteken, iskola után útnak indultunk. Az utazás nem volt rövid, ellenben igan csak hosszúra nyúlt. Este 1/2 9-re értünk szálláshelyünkre, ahol madárlátta vacsoránk elfogyasztása után azonnal ágyba is bújtunk, hogy a másnapi versenyre relatíve pihenten tudjunk indulni az úszodába.

Iskolánkat hét tanuló képviselte és a következő eredményeket érték el:

Lány 25m mellúszás:

Bartus Noémi II. hely

Lány 50m mellúszás:

Varga Ildikó IV. hely

Harmat Flóra VI. hely

Fiú 50m mellúszás:

Kozák Richárd II. hely

Dedinszki Richárd X. hely

Fiú 100m gyorsúszás:

Juhász Attila XI. hely

Lány 50m hátúszás:

Szabó Sára I. hely

Fiú 50m gyorsúszás:

Juhász Attila II. hely

Gratulálunk az elért eredményekhez!

 

Kotyolás

2015.12.15 19:55

Luca széke, Luca-napi búzaültetés, Luca-napi kotyolás és dologtiltás: többek között ezek a népszokások és fogalmak élnek a köztudatban december 13-val kapcsolatban.

A termékenység bebiztosításában szerencsésen besegítettek a Luca-napi alakoskodók/kotyolók, akik házról-házra járva mondták termékenységvarázsló rigmusaikat. A kotyolásnak nevezett szokás segítette az eljövendő bő termést és a jószágok megfelelő szaporulatát. A kotyolók – akik a néphagyomány szerint fiúk voltak – lopott szalmát vagy fadarabot vittek magukkal, s arra térdepelve mondták el a köszöntőjüket. A szalmát, amit a térdük alá tettek, a gazdasszony a tyúkok alá vitte. Amennyiben a kotyoló legények nem kaptak adományt, így fenyegetőztek: "Egy csibéjük legyen, az is vak legyen!"
Ezt a régi hagyományt elevenítette fel Advent harmadik hetében Ildi néni, Emese néni, Márti néni, Tündi néni, Heni néni és a 3. és 4. osztály tanulói.

Megyei úszóverseny

2015.11.05 18:32

November 5-én rendezte meg iskolánk a Fogyatékosok Pest megyei Spoprtszövetségének megbízásából a megyei úszóversenyt. A rendezvénynek a városi úszoda 25 m-es medencéje adott otthont. Sajnos csak három iskola (Gödöllő, Szentendre, Vác) érkezett erre a versenyre Pest megyéből, de így is közel 40 gyermek mérettette meg magát három úszásnemben. 

Iskolánkat 14 tanuló képviselte és a következő eredményeket érték el:

25 m lány hát:

I. Szabó Sára

II. Kovács Dóra

50 m lány hát:

I. Málinger Ivett

50m fiú hát:

III. Dedinszki Richárd

25 m lány gyors:

II. Varga Ildikó

III. Kovács Dóra

50 m lány gyors:

II. Málinger Ivett

50 m fiú gyors:

I. Juhász Attila

II. Tóth Imre Zoltán

IV. Szijjártó Zoltán

V. Daróczi Gergő

25 m mell lány:

I. Harmat Flóra és Bartus Noémi

II. Varga Ildikó

III. Szabó Sára

IV. Kovács Dóra

50 m mell fiú:

I. Kozák Richárd és Juhász Attila

II. Szijjártó Zoltán

III. Dedinszki Richárd

V. Rafael Csaba

50 m mell lány:

I. Málinger Ivett

Gratulálunk minden résztvevőnek az elért szép eredményekhez! Azok, akik első helyen végeztek, februárban utazhatnak Debrecenbe az országos versenyre!

 

Főzőverseny

2015.10.19 18:35

Szeptember végén rendezte meg a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola immár hagyományos szüreti főzőversenyét. Iskolánkat idén az Oszolik Kati néni, Kóra Réka néni és Üveges Marika néni által vezetett kis csapat képviselte. Ezena  versenyen a város középiskolai csapatai mérik össze főzőtudományukat. Kis csapatunk a megmérettetésen az előkelő dobogós III. helyet érte el! Gratulálunk! 

Díjuk a Giuseppe Trattoria Pizzéria által felajánlott 3 db pizza volt, melyet a Hattyú utcai pizzázóban jó ízűen fogyasztottak el. 

Papírgyűjtés

2015.09.05 13:56

Az őszi papírgyűjtés ideje: szeptember 14-18. Nem túl sok, ellenben igen kevés idő áll rendelkezésünkre, hogy a lehető legtöbb papírt gyüjtve jól megtömjük majd a konténert.

Liget takarítás

2015.09.05 13:15

A tanév kezdetével jó szokásunkhoz híven mi is részt vettünk a Bíró Gyuri által évek óta megszervezett Liget-takarításban. Iskolánkat a 9/E, 9/FV, 9/CSE, 10/KM, 10/FV osztályok képviselték. A szervezőktől kapott és saját szerszámainkkal kiegészített eszközökkel szinte pillanatok alatt sikerült a számunkra kijelölt területet megtisztítani a sok eldobált szeméttől. Diákjaink munkáját a köszönő szavak mellett egy-egy Balaton-szelet is meghálálta :-)

Önkéntes nap

2015.06.20 18:40

Bár a tanévet már csütörtökön hivatalosan is lezártuk a Tanévzáró ünnepéllyel, pénteken mégis nagy sürgés-forgás volt az iskolában. Újból meglátogattak minket a Vodafone önkéntesei. Segítségükkel lecseréltük az iskola Zichy utcai kerítését, lemeszeltük a traktorbeálló melletti falat, építettünk 2 db eperpiramist és újabb két kertipad is elkészült. A jól végzett munka megérdemelt "gyümölcseként" pedig Györgyi néni kemencében sült kenyérlágosát fogyaszthattuk ebédre. Köszönjük szépen az önkéntesek munkáját, mellyel újból sikerült egy picit szebbé tenni környezetünket!

Világsiker Kuala Lumpurban

2015.05.08 13:01

2014. december 1-6 között rendezték meg Kuala Lumpurban a Világ Ifjúsági Bélyeg Kiállítást. A rendezvényen kilenc magyar fiatal képviselte hazánkat, köztük iskolánk 6. osztályos tanulója, Lipp Dávid. Dávid a kiállításra úgy kapott meghívást, hogy az országos Hunfila versenyen nagyezüsttel jutalmazták tablóit. Kuala Lumpurban Szent Istvánról készült tablói kerültek kiállításra, melyekkel bronz érmet sikerült szereznie. Gratulálunk Dávidnak és az őt felkészítő nagypapájának ehhez a sikerhez (is)! A tablókból 2015. augusztus 20-án, a sződligeti Közösségi Házban rendeznek kiállítást.

Projekt-hét

2015.05.05 19:47

Áprilist a felső tagozat a projekt-héttel zárta. A hónap utolsó hete csak Magyarországról szólt. Hétfőn, szerencsére kedvezett nekünk az időjárás, így egy nagyon jó hangulatú túrát tehettünk Zebegény és Nagymaros között, érintve természetesen a Hegyes-tetőt, ahol megcsodálhattuk az Encián-túristák szépen felújított Juliánus-kilátóját. Kedden a Könyvtárban megnéztük Fekete István regényéből készült "Tüskevár" című filmet. Talán kevesen tudják, hogy a film természet-felvételeit Homoki-Nagy István készítette, aki itt élt a Dunakanyarban. Szerdán fakultatív kirándulást tett minden osztály, míg végül csütörtökön a nagysikerű "Magyarország Szeretlek" című televíziós műsor iskolánkba adaptált verzióját játszhatták végig a gyerekek. A vetélkedő végén a 9/e osztály által elkészített bográcsgúlyással és palacsintával zárult a Magyarországról szóló projekthét. Fotókat a hétről IDE kattintva lehet megtekinteni.

<< 1 | 2 | 3 | 4

1%

Adója 1%-át kérjük fordítsa iskolánk tanulóinak megsegítésére létrejött Alapítványunk támogatására!

Jobb Sors Alapítvány

Adószám:

19183804-1-13

COVID

COVID

2020.09.22 17:35
COVID Fertőzöttek száma iskolánkban:   Tanár: 0   Diák: 0

Adománygyűjtés új játszótérhez