Újdonságok

Mikulás az iskolában

2015.12.04 17:07

Ma reggel az alsó tagozatosok biztos izgatottabban ébredtek, mint egy átlag pénteki napon. Minden okuk megvolt az izgatottságra, mert híre ment, hogy a nap folyamán meglátogatja iskolánkat a Mikulás. Így is történt. Még ebéd előtt beállított két kis manójával, akik segítettek kiosztani a gyerekeknek személyes intelmek kíséretében a szánkóban hozott ajándékcsomagokat.

Kertrendezés

2015.12.02 19:15

A 9/fv (falusi-vendéglátás) osztály Márti nénivel és Marianna nénivel az élükön szépen csendben végzi a dolgát. Hol itt, hol ott ténykednek, segítenek, dolgoznak a városban. Legutóbb a Püspöki Palota kertjét tették rendben, miközben a fotók tanúsága szerint szoros barátságot kötöttek a kertben élő négylábúakkal is.

Advent

2015.12.02 16:40

Iskolánkban hagyomány, hogy Advent beköszöntével minden hétfő reggel karácsonyi dalokkal, történetekkel együtt hangolódunk az Ünnepre. Mindehhez most már a külcsín is adott: a felújított és karácsonyi díszbe öltöztetett zsibongó.

Megyei úszóverseny

2015.11.05 18:32

November 5-én rendezte meg iskolánk a Fogyatékosok Pest megyei Spoprtszövetségének megbízásából a megyei úszóversenyt. A rendezvénynek a városi úszoda 25 m-es medencéje adott otthont. Sajnos csak három iskola (Gödöllő, Szentendre, Vác) érkezett erre a versenyre Pest megyéből, de így is közel 40 gyermek mérettette meg magát három úszásnemben. 

Iskolánkat 14 tanuló képviselte és a következő eredményeket érték el:

25 m lány hát:

I. Szabó Sára

II. Kovács Dóra

50 m lány hát:

I. Málinger Ivett

50m fiú hát:

III. Dedinszki Richárd

25 m lány gyors:

II. Varga Ildikó

III. Kovács Dóra

50 m lány gyors:

II. Málinger Ivett

50 m fiú gyors:

I. Juhász Attila

II. Tóth Imre Zoltán

IV. Szijjártó Zoltán

V. Daróczi Gergő

25 m mell lány:

I. Harmat Flóra és Bartus Noémi

II. Varga Ildikó

III. Szabó Sára

IV. Kovács Dóra

50 m mell fiú:

I. Kozák Richárd és Juhász Attila

II. Szijjártó Zoltán

III. Dedinszki Richárd

V. Rafael Csaba

50 m mell lány:

I. Málinger Ivett

Gratulálunk minden résztvevőnek az elért szép eredményekhez! Azok, akik első helyen végeztek, februárban utazhatnak Debrecenbe az országos versenyre!

 

Főzőverseny

2015.10.19 18:35

Szeptember végén rendezte meg a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola immár hagyományos szüreti főzőversenyét. Iskolánkat idén az Oszolik Kati néni, Kóra Réka néni és Üveges Marika néni által vezetett kis csapat képviselte. Ezena  versenyen a város középiskolai csapatai mérik össze főzőtudományukat. Kis csapatunk a megmérettetésen az előkelő dobogós III. helyet érte el! Gratulálunk! 

Díjuk a Giuseppe Trattoria Pizzéria által felajánlott 3 db pizza volt, melyet a Hattyú utcai pizzázóban jó ízűen fogyasztottak el. 

Papírgyűjtés

2015.09.05 13:56

Az őszi papírgyűjtés ideje: szeptember 14-18. Nem túl sok, ellenben igen kevés idő áll rendelkezésünkre, hogy a lehető legtöbb papírt gyüjtve jól megtömjük majd a konténert.

Liget takarítás

2015.09.05 13:15

A tanév kezdetével jó szokásunkhoz híven mi is részt vettünk a Bíró Gyuri által évek óta megszervezett Liget-takarításban. Iskolánkat a 9/E, 9/FV, 9/CSE, 10/KM, 10/FV osztályok képviselték. A szervezőktől kapott és saját szerszámainkkal kiegészített eszközökkel szinte pillanatok alatt sikerült a számunkra kijelölt területet megtisztítani a sok eldobált szeméttől. Diákjaink munkáját a köszönő szavak mellett egy-egy Balaton-szelet is meghálálta :-)

Önkéntes nap

2015.06.20 18:40

Bár a tanévet már csütörtökön hivatalosan is lezártuk a Tanévzáró ünnepéllyel, pénteken mégis nagy sürgés-forgás volt az iskolában. Újból meglátogattak minket a Vodafone önkéntesei. Segítségükkel lecseréltük az iskola Zichy utcai kerítését, lemeszeltük a traktorbeálló melletti falat, építettünk 2 db eperpiramist és újabb két kertipad is elkészült. A jól végzett munka megérdemelt "gyümölcseként" pedig Györgyi néni kemencében sült kenyérlágosát fogyaszthattuk ebédre. Köszönjük szépen az önkéntesek munkáját, mellyel újból sikerült egy picit szebbé tenni környezetünket!

Világsiker Kuala Lumpurban

2015.05.08 13:01

2014. december 1-6 között rendezték meg Kuala Lumpurban a Világ Ifjúsági Bélyeg Kiállítást. A rendezvényen kilenc magyar fiatal képviselte hazánkat, köztük iskolánk 6. osztályos tanulója, Lipp Dávid. Dávid a kiállításra úgy kapott meghívást, hogy az országos Hunfila versenyen nagyezüsttel jutalmazták tablóit. Kuala Lumpurban Szent Istvánról készült tablói kerültek kiállításra, melyekkel bronz érmet sikerült szereznie. Gratulálunk Dávidnak és az őt felkészítő nagypapájának ehhez a sikerhez (is)! A tablókból 2015. augusztus 20-án, a sződligeti Közösségi Házban rendeznek kiállítást.

Projekt-hét

2015.05.05 19:47

Áprilist a felső tagozat a projekt-héttel zárta. A hónap utolsó hete csak Magyarországról szólt. Hétfőn, szerencsére kedvezett nekünk az időjárás, így egy nagyon jó hangulatú túrát tehettünk Zebegény és Nagymaros között, érintve természetesen a Hegyes-tetőt, ahol megcsodálhattuk az Encián-túristák szépen felújított Juliánus-kilátóját. Kedden a Könyvtárban megnéztük Fekete István regényéből készült "Tüskevár" című filmet. Talán kevesen tudják, hogy a film természet-felvételeit Homoki-Nagy István készítette, aki itt élt a Dunakanyarban. Szerdán fakultatív kirándulást tett minden osztály, míg végül csütörtökön a nagysikerű "Magyarország Szeretlek" című televíziós műsor iskolánkba adaptált verzióját játszhatták végig a gyerekek. A vetélkedő végén a 9/e osztály által elkészített bográcsgúlyással és palacsintával zárult a Magyarországról szóló projekthét. Fotókat a hétről IDE kattintva lehet megtekinteni.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Adománygyűjtés új játszótérhez